Welkom

Tellegen is een kleine, openbare basisschool in het hartje van Wijhe. In en om onze school hebben we heel veel speel- en leefruimte, waarvan we vaak en tijdens heel veel verschillende projecten gebruik maken.

Het uitgangspunt van ons onderwijs is dat ieder kind uniek is en zich op zijn eigen manier ontwikkelt. Lezen vinden wij heel erg belangrijk! Maar ons onderwijs omvat veel meer dan het aanleren van de schoolse kennis en vaardigheden. Om weerbaar te worden in de huidige samenleving, is kennisoverdracht niet meer voldoende, maar is het ontwikkelen en bevorderen van de sociale vaardigheden van een kind veel belangrijker, denk aan het vergroten van je zelfvertrouwen en samenwerken met elkaar.

We zijn dan wel een kleine school, maar we hebben hele, grote ambities! We investeren veel tijd en energie om onze kinderen kwalitatief goed onderwijs aan te kunnen bieden, dat de manier waarop ook past binnen de huidige tijd. We werken vanaf groep 4 al met digitale middelen, zoals de Gynzy iPads, Chromebooks en laptops.

Op onze school zitten ca. 60 kinderen, de meeste komen uit Wijhe zelf, maar ook uit de omliggende dorpen, zoals Elshof.

"Wandel" met onze Tess mee door onze school in de kennismakingsfilm hieronder
of bekijk de informatie onder het kopje ‘nieuwe ouders’.