Nieuwsbrieven

Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief. Dit zijn de verschenen nieuwsbrieven van dit schooljaar:

Beste ouders,

Gisteren (05-02-2020) kwam er een bericht voorbij op Social Media vanuit RTV Oost dat er 53 basisscholen een onvoldoende (lees zwak) zouden scoren volgens de nieuwe richtlijnen van de inspectie. Dit onderzoek is gedaan door journalistiek platform Pointer (een onderzoeksplatform van KRO-NCRV) onder groepen 8 van basisscholen.
Wij werden hierbij onaangenaam verrast dat ook Tellegen op de lijst bij 1 van de 53 basisscholen hoorde. Heel erg vreemd, omdat wij in november 2019 nog een inspectiebezoek hebben gehad en dit bezoek tot een voldoende heeft geleid.
Een paar uur later kwam RTV Oost al met een rectificatie, omdat dit onderzoek volgens de onderwijsinspectie helemaal niet klopt! Het model wat de inspectie gebruikt is niet bedoeld om te beoordelen, maar juist om scholen zicht te geven op hoe het ervoor staat met de leerprestaties en om vervolgens met de scholen in gesprek te kunnen gaan.
Uit de documenten die wij aanleveren, als Stichting de Mare, blijkt juist dat wij als obs Tellegen een signaleringswaarde hebben die boven het landelijk gemiddelde ligt. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het journalistiek Platform een rekenfout gemaakt met het (kleine) leerlingenaantal wat wij als school hebben.
Kortom erg slordig van RTV Oost om dit zo klakkeloos over te nemen. Zeker gezien het feit voor de waardering van alle collega's die, in al die jaren, heel hard hebben gewerkt en het voor elkaar hebben gekregen om Tellegen weer met een voldoende normering op de kaart te zetten en als een geweldige school met een positieve uitstraling met fantastische kinderen en ouders!

Wij wilden dit als team toch even aan jullie meegeven.

Met vriendelijke groet,

Team obs Tellegen