Onze School

OBS Tellegen is een school met ongeveer 60 leerlingen en kent 3 groepen. Aan de school zijn 7 leerkrachten verbonden waaronder ook een muziekdocent, gymdocent  en een zorgcoordinator. Onze onderwijsteamdirecteur Claudia Diepstraten geeft leiding aan het team op onze vier samenwerkende scholen obs Tellegen, obs Dijkzicht, obs de Holsthoek en ojs de Klimboom.

Het Gebouw

Ons schoolgebouw is als het ware in een U-vorm rondom het schoolplein gebouwd. Het bestaat uit een speellokaal welke voor diverse doeleinden kan worden gebruikt, een L-vormige hal met aan de ene kant 5 klaslokalen en 1 klaslokaal aan het andere kant. Waar beide gangen samenkomen, in het midden van onze school, is een centrale ruimte met daarbij een inspiratie-Lokaal het "Boekie Hoekie" en de pc-ruimte.

Hoewel het een oud gebouw betreft is de school van binnen modern vormgegeven. De school is een fris gebouw met veel ruimte en licht. De karakteristieke elementen van het oude gebouw zijn bewaard gebleven.

Een stukje Historie

Onze school is vernoemd naar burgemeester Tellegen.
Zijn vrouw opende de school in 1961.
De O.b.s. Tellegen werd in 1961 geopend met 5 lokalen en in 1971 met een 6e lokaal uitgebreid. In het schooljaar 1986-1987 vond een verbouwing plaats en kwam een geïntegreerde basisschool tot stand. In 1998 werd de school gerenoveerd: ramen, plafonds, vloerbekleding en CV werden vernieuwd. In 2011 bestond onze school dus 50 jaar en dit is dan ook onder andere met een heuse Reünie uitgebreid gevierd. Van de gemeente Olst-Wijhe heeft onze school een geweldig cadeau ontvangen: het prachtige DierenMozaïek kunstwerk van Willy Zandvliet. Deze is heel voorzichtig van de gevel van de oude Bieenkorf gehaald en op onze gevel terug geplaatst.

Dit kunstwerk heeft jarenlang de muur van de oude kleuterschool “De Bieënkorf” verfraaid en werd na de sloop van dit gebouw behouden voor de inwoners van Wijhe.
Klik >>Hier<< voor het bijbehorende artikel in de Stentor.